Sairauspoissaoloihin liittyy sekä käytännön menettelytapoja että juridiikan asettamia vaatimuksia.

Koulutuksen alussa perehdymme syvemmin työkyvyttömyysajan palkan maksamiseen liittyviin juridisiin edellytyksiin sekä ongelmakohtiin, kuten koronavirukseen liittyviin erityiskysymyksiin (karanteenitilanteet, riskiryhmät jne.). Lisäksi käsitellään työnantajan oikeus irtisanoa työsopimus työkyvyn alenemisen vuoksi.

Asiantuntijalääkärin johdolla saat näkemystä siihen, miten sairauspoissaolot sekä työkyvyttömyysasiat olisi hyvä ottaa puheeksi työntekijän kanssa, miten sairauspoissaoloja kannattaa seurata ja mitä työnantaja voi tehdä työntekijän työhön paluun tukemiseksi. Myös koronavirusinfektioon liittyvät poissaolotilanteet, kuten eristys ja karanteeni, oikeus tartuntapäivärahaan, käydään läpi.

Lisäksi kerrotaan käytännön toimintaohjeita haastaviin tilanteisiin: Miten ottaa sairauspoissaolot puheeksi työntekijän kanssa? Mitä hyötyä on varhaisesta puuttumisesta? Entä miten tulkitaan sairauspoissaolotodistusta, jonka diagnoosikoodi ei välttämättä edellytä, että työnantaja maksaa palkkaa? Mitä tällaiset koodit ovat ja miten niitä tulisi tulkita?

Käsiteltävät aihealueet sekä tavallisimmat sairauspoissaoloihin liittyvät kysymykset:

  • Työkyvyttömyysajan palkka – Milloin työnantajalla on oikeus kieltäytyä palkanmaksusta? Mitä sairauslomalla saa tehdä? Onko työnantajalla palkanmaksuvelvollisuus, jos työntekijä on omalla toiminnallaan aiheuttanut työkyvyttömyyden?
  • Työsuhteen päättäminen ja työkyvyttömyys – Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa työntekijä sairauspoissaoloihin liittyen?
  • Koronainfektioon liittyvä työstä poissaolot  – Missä tilanteissa karanteenin ajalta maksetaan palkkaa? Kenellä on oikeus tartuntapäivärahaan?
  • Varhaisen tuen malli – Milloin esimiehen on otettava puheeksi toistuvat lyhytaikaiset sairauspoissaolot?
  • Sairauspoissaolojen seuranta ja hallinta – Toimiva yhteistyö työterveyshuollon kanssa
  • Palkanmaksun kannalta tulkintaa vaativat diagnoosikoodit – Työuupumus, pitkittynyt suru, masennus, päihteiden käyttö – ovatko sairauksia? Onko työnantajalla palkanmaksuvelvollisuutta?
  • Työhön paluun tuki – Milloin korvaavaa tai muokattua työtä voidaan tarjota tai ehdottaa? Minkälaista korvaavaa työtä voidaan työntekijälle osoittaa?

Päivän tarkempi ohjelma tästä.

Koulutuksessa luennoivat EK:n lakiasiainjohtaja ja EK-Tiedon toimitusjohtaja
Markus Äimälä sekä EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara. Molemmat ovat asiantuntevia ja kokeneita luennoitsijoita, ja osaavat esittää asiansa selkeästi ja ymmärrettävästi.

 

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin internetyhteyden (suosittelemme selaimeksi Chromea, Edgeä tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Mikrofonisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!