Paikallisen sopimisen lisääminen on yksi hallituksen uudistuksista, jonka tarkoituksena on tukea työllisyyttä, talouskasvua, kilpailukykyä ja tuottavuuden kehitystä.

Hallituksen tavoite on tehdä paikallisesta sopimisesta mahdollista yhdenvertaisesti kaikissa yrityksissä riippumatta siitä, kuuluuko yritys työnantajaliittoon tai millainen työntekijöiden edustus yrityksessä on.

EK:n asiantuntija Suvi Lahti-Leeve on yksi Paikallisen sopimisen työryhmän jäsenistä, ja näin meillä on erinomainen tilaisuus kuulla lakimuutoksen taustoista, mahdollisuuksista sekä sudenkuopista suoraan näköalapaikalta.

Tehokkaan kaksituntisen webinaarin aikana käsitellään mm. näitä asioita:

  • Paikalliseen sopimiseen liittyvät säädösmuutokset ja niiden merkitys käytännöntasolla erilaisille yrityksille ja organisaatioille
  • Paikallinen sopiminen järjestäytyneen ja järjestäytymättömän yrityksen kohdalla
  • Yrityskohtaisen työehtosopimuksen mahdollisuudet
  • Paikallisen sopimisen tulevaisuus

Koulutuksen ohjelma tästä.  

🎤 Kouluttajana toimii Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) työlainsäädännön asiantuntija, varatuomari ja HR-päällikkö  Suvi Lahti-Leeve.

– Paikallinen sopimus tehtäisiin jatkossakin ensisijaisesti työehtosopimuksessa sovittujen sopijapuolten välillä. Jos työehtosopimuksessa edellytettäisiin sopijapuoleksi luottamusmiestä ja työpaikalla on luottamusmies, sopimus tehdään hänen kanssaan.

– Jos työpaikalla ei kuitenkaan ole työehtosopimuksen edellyttämää luottamusmiestä, eikä työehtosopimuksessa ole sovittu toimintatavoista tällaisessa tilanteessa, paikallinen sopimus voitaisiin tehdä työntekijöiden valitseman luottamusvaltuutetun kanssa tai henkilöstön kanssa yhdessä. Muutos lisäisi paikallisen sopimisen mahdollisuuksia merkittävässä osassa työpaikkoja, sillä lähes puolessa työehtosopimuksia noudattavista yrityksistä ei ole luottamusmiestä.

➡ Lue lisää Suvi Lahti-Leeven 15.2.2024 blogikirjoituksesta täältä.

🖊 Lähetä asiantuntijalle mieltä askarruttava kysymyksesi jo ennakkoon ilmoittautumislomakkeella. Käsittelemme kaikki ennakkoon lähetetyt kysymykset webinaarin aikana. Mikäli kysymys tulee mieleesi vasta rekisteröitymisesi jälkeen, ei hätää – voit palata ilmoittautumislomakkeelle vahvistusviestissä saamasi muokkauslinkin kautta vielä jälkikäteenkin, ja täydentää/lisätä kysymyksiä.


🎥
Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-

 

#paikallinensopiminen #työsuhde #työehtosopimus #hr #henkilöstöhallinto #ektietokurssit