Osa-aikatyötä ja vaihtelevaa työaikaa käytetään muun muassa asiakastarpeisiin vastaamisessa, ruuhkahuippujen tasaamisessa ja äkillisissä sijaisuustarpeissa. Työntekijällä osa-aikaisen työn tekemisen syynä voi olla opiskelu, eläkkeelle siirtyminen, lasten hoidon järjestelyt tai sosiaaliset- tai terveydelliset syyt.

Työsuhde voidaan sopia osa-aikaiseksi, jonka yksi järjestelymuoto on vaihteleva työaika. Työsuhteen kestäessä työntekijän kanssa voidaan sopia siirtymisestä kokoaikatyöstä osa-aikatyöhön kokonaan tai sovituksi määräajaksi. Eräissä tapauksissa työntekijällä on lain mukaan myös oikeus siirtyä osa-aikatyöhön työsuhteen kestäessä.

Osa-aikatyöstä ja vaihtelevasta työajasta aiheutuu usein ongelmatilanteita palkanlaskennassa, koska lakipykälät ja työehtosopimusten määräykset eivät anna selkeää vastausta käytännön kysymyksiin.

Tässä koulutuksessa käsittelemme muun muassa seuraavia osa-aikatyöhön liittyviä kysymyksiä ja käytännön tilanteita:

  • Miten osa-aikatyöstä voidaan sopia?
  • Miten osa-aikatyön palkka- ja työehdot määräytyvät?
  • Miten osa-aikatyö vaikuttaa palkanlaskentaan?
  • Miten osa-aikatyössä kertyy vuosilomaa, miten lomapalkka lasketaan ja miten loma sijoitetaan?
  • Miten sovitaan luontoiseduista osa-aikatyöhön siirryttäessä?
  • Miten lisä- ja ylityö määräytyvät osa-aikatyössä? Onko työntekijällä oikeus työajan tasoittumisvapaisiin ja arkipyhäkorvaukseen?
  • Mitä tarkoittaa vaihtelevan työaika ja milloin sitä voi käyttää?
  • Miten tehdään vaihtelevan työajan työvuorosuunnittelu?
  • Miten korvataan työvuoron peruuntuminen, sairausajan ja irtisanomisajan palkka vaihtelevassa työajassa?

Päivän ohjelma tästä.

💎 Kouluttajana toimii johtava asiantuntija Jaana Neuvonen, Kemianteollisuus ry.

🖊 Lähetä asiantuntijalle mieltä askarruttava kysymyksesi jo ennakkoon ilmoittautumislomakkeella. Käsittelemme kaikki ennakkoon lähetetyt kysymykset webinaarin aikana. Mikäli kysymys tulee mieleesi vasta rekisteröitymisesi jälkeen, ei hätää – voit palata ilmoittautumislomakkeelle vahvistusviestissä saamasi muokkauslinkin kautta vielä jälkikäteenkin, ja täydentää/lisätä kysymyksiä.

🎥 Tilaisuus järjestetään hybridinä – voit osallistua paikan päällä tai webinaarin kautta.

Tilaisuuden webinaariosuus toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen webinaarista ja live-chatista vastaava henkilö. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Tule mukaan!

-Asiantuntijat apunasi-

#koulutus #ektietokurssit #hybridi #palkanlaskenta #taloushallinto #osaaikatyö #työaika #vuosiloma