Työlainsäädäntöä muokataan jatkuvasti vastaamaan tämän päivän työelämää. Kevään ja kesän 2020 aikana on odotettavissa hallituksen esitykset mm. kilpailukieltoa sekä ”nollatuntisopimuksia” koskevista muutoksista, jotka esittelemme koulutuksessa käytännönläheisesti selkokielellä.

Entä mitä vaatimuksia syksyllä 2019 hyväksytty uusi ilmoittajan suojaa koskeva EU-direktiivi asettaa yrityksille ja työnantajille? Millaista suojaa se antaa työntekijöille? Epäiltyjen väärinkäytösten ilmoitus- eli whistleblowing-menettelystä on säänneltävä kaikissa EU-jäsenmaissa vuoden 2021 kuluessa – Mitä oikeuksia ja velvoitteita direktiivi käytännössä tarkoittaa yrityksille ja millaisissa tilanteissa sitä sovelletaan? Mitä työelämän tietosuojalakin sanoo whistleblowing-menettelystä?

Käydään myös läpi tuoreinta oikeuskäytäntöä esittelemällä vuoden merkittävimmät oikeustapaukset työlainsäädäntöön liittyen.

Lisäksi luodaan katsaus suunnitteilla oleviin ajankohtaisiin työlainsäädäntöhankkeisiin: missä vaiheessa yt-laki- sekä perhevapaauudistukset ovat? Mitä ja millä aikataululla muutoksia on luvassa?

Päivän tarkempi ohjelma tästä.

Kouluttajina tilaisuudessa toimivat lainsäädäntötyöryhmissä mukana olevat EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntijat.

Tule kuulemaan ensikäden tietoa tulevista muutoksista sekä niiden taustoista ja vaikutuksista!

 

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin internetyhteyden (suosittelemme selaimeksi Chromea, Edgeä tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Mikrofonisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!