Tässä koulutuksessa pureudutaan käytännönläheisten esimerkkien kautta monien taloushallinnon ammattilaisten kohtaamiin arkipäivän haasteisiin, sekä palkkahallinnon työssä vastaan tuleviin mutkikkaampiin ja osin tulkinnanvaraisiin luontois- ja henkilökuntaetujen verotukseen liittyviin tilanteisiin.

Työnantajan työntekijälle antamista luontoiseduista muodostuu pääsääntöisesti veronalainen etu, jonka arvo lasketaan Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukaisesti. Henkilökuntaedut voivat säädettyjen edellytysten täyttyessä olla laajasti verovapaita.

  • Muodostuuko henkilökunnalle suunnitellusta koulutuksesta tai matkasta veronalainen etu?
  • Mitä on otettava huomioon laskettaessa sähköauton verotusarvoa?
  • Voidaanko olkapääleikkaus järjestää osana verovapaata työterveyshuoltoa?

Arvonlisäverotuksessa vähennysoikeus on verojärjestelmään kuuluva peruspilari. Vähennysoikeutta rajoittavat kuitenkin erikseen säädetyt vähennysoikeuden rajoitukset. Myös työntekijöiden ja yrittäjän yksityiskulutus on rajattu vähennysoikeuden ulkopuolelle.

  • Miten erottaa edustustilaisuus ja markkinointitilaisuus toisistaan?
  • Miten edustus on huomioitava vähennyksiä tarkastellessa?
  • Miten dokumentoin tehdyt ratkaisut niin, että asiat on selvitettävissä vielä vuosien päästä?

Päivän yksityiskohtaisempi ohjelma tästä.


💎 Kouluttajina toimivat
Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) veroasiantuntijat Lauri Lehmusoja ja Tiina Ruohola.

🖊 Lähetä asiantuntijalle mieltä askarruttava kysymyksesi jo ennakkoon ilmoittautumislomakkeella. Käsittelemme kaikki ennakkoon lähetetyt kysymykset webinaarin aikana. Mikäli kysymys tulee mieleesi vasta rekisteröitymisesi jälkeen, ei hätää – voit palata ilmoittautumislomakkeelle vahvistusviestissä saamasi muokkauslinkin kautta vielä jälkikäteenkin, ja täydentää/lisätä kysymyksiä.

🎥 Tilaisuus järjestetään hybridinä – voit osallistua paikan päällä tai webinaarin kautta.

Tilaisuuden webinaariosuus toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen webinaarista ja live-chatista vastaava henkilö. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

-Asiantuntijat apunasi-
#luontoisedut #alv #koulutus #hybridi #ektietokurssit #taloushallinto #palkkahallinto #henkilöstöhallinto