Käykö yrityksesi tavarakauppaa EU:ssa? Ovatko yhteisömyynnin ja yhteisöhankinnan käsitteet tuttuja? Miten pystyt varmistamaan, että verottomuuden edellytykset ovat kunnossa ja raportointi sujuu oikein?

Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotus on aiheena erittäin laaja, ja siitä syystä olemme jakaneet sen kolmeksi erisisältöisiksi, puolen päivän mittaisiksi koulutuksiksi.

Tässä trilogian ensimmäisessä osassa, kansainvälisen kaupan alv -webinaarissa lähdetään liikkeelle EU-tavarakaupan ALV:n perusteista. Koulutuksessa käydään läpi myös kolmikantakauppatilanteita sekä tilanteita, joissa ketjussa on useampia myyjiä. Käymme käytännönläheisesti läpi myös laskumerkintävaatimukset sekä VIES-järjestelmän perusteet.

Koulutuksen ensimmäisen osa käsittelee mm. seuraavia aiheita:

  • Yhteisömyynnin ja yhteisöhankinnan käsitteet
  • Verottomuuden edellytykset
  • Kolmikantakauppa ja ketjumyynnit
  • Tavaran myynti asennettuna
  • Raportointi ALV- ja ESL-ilmoituksella
  • Laskumerkinnät
  • 1.1.2020 voimaan tulleet Quick fixes-muutokset

Tilaisuuden tarkempi aikataulu tästä.

Tutustu myös trilogian muihin osiin!

9.11.2020 Osa II: Kansainvälisen palvelukaupan alv -webinaari

11.11.2020 Osa III: Kauppa EU:n ulkopuolisten maiden kanssa ja alv -webinaari

Trilogian osat eivät ole toisistaan riippuvaisia, vaan jokainen osa on oma kokonaisuutensa -ja yhdessä ne muodostavat erittäin kattavan ALV-tietopaketin!

Kouluttajana toimii alan huippuasiantuntija ja komission asiantuntijatyöryhmän VAT Expert Group:n edustaja Suomesta, joka on aitiopaikalla vaikuttamassa EU:n verolainsäädäntöön: EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla onkin erinomainen tilaisuus lähettää kysymyksiä luennoitsijalle etukäteen, jolloin hän vastaa niihin koulutuksen aikana, mainitsematta kysyjän tietoja. Lähetä kysymyksesi trilogian ensimmäiseen osaan (Tavarakauppa EU:ssa & ALV -Webinaari) 31.8. mennessä tästä.

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paika päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen kahden viikon ajan missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!