Suuntautuvatko myyntisi EU:n ulkopuolelle tai ostatko tavaraan EU:n ulkopuolelta? Tässä kansainvälisen kaupan kolmannessa koulutuskokonaisuudessa käydään läpi EU:n ulkopuolisten maiden kanssa käytävän kaupan arvonlisäverotusta.

Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotus on aiheena erittäin laaja, ja siitä syystä olemme jakaneet sen kolmeksi eri sisältöiseksi puolen päivän mittaiseksi koulutukseksi.

Tässä trilogian viimeisessä webinaarissa käymme läpi verottoman vientimyynnin edellytyksiä ja maahantuontiin liittyviä arvonlisäverokysymyksiä. Koulutuksessa keskitytään myös myyntien ja ostojen raportointiin ALV-ilmoituksella ja pohditaan, miten ALV-riskit vientimyynnissä voidaan välttää.

Koulutuksen aikana käsitellään mm.

  • Tavaran maahantuonti
  • Vientimyynnin perusteet
  • Verottomuuden edellytykset
  • Ahvenanmaan erityisasema
  • Raportointi ALV-ilmoituksella
  • Laskumerkinnät

Tilaisuuden tarkempi aikataulu tästä.

Trilogian osat eivät ole toisistaan riippuvaisia, vaan jokainen osa on oma kokonaisuutensa – ja yhdessä ne muodostavat erittäin kattavan ALV-tietopaketin!

Kouluttajana toimii alan huippuasiantuntija ja komission asiantuntijatyöryhmän VAT Expert Group:n edustaja Suomesta, joka on aitiopaikalla vaikuttamassa EU:n verolainsäädäntöön: EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen tilaisuus lähettää kysymyksiä luennoitsijalle etukäteen, jolloin hän vastaa niihin koulutuksen  aikana, mainitsematta kysyjän tietoja. Lähetä kysymyksesi trilogian kolmanteen osaan (Kauppa EU:n ulkopuolisten maiden kanssa ja ALV) 9.11. mennessä tästä.


Tutustu myös ALV-trilogian osiin I ja II:

3.9. Osa I: Tavarakauppa EU:ssa ja ALV -webinaaritallenne
9.11. Osa II: Kansainvälisen palvelukaupan ALV


Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paika päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen kahden viikon ajan missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!