Ennakkoperintäpäiviltä on haettu ajankohtaista tietoa palkka-, talous- ja henkilöstöhallintoon liittyvissä kysymyksissä jo yli 40 vuoden ajan. Tänä päivänä seminaarimme käsittelee tärkeitä uudistuksia ja ajankohtaisia asioita mm. tulorekisteriin, palkkaverotukseen ja ennakkoperintään liittyen, tavoittaen vuosittain jo yli 1 000 alan ammattilaista!

Päivän mittaisessa seminaarissa luennoivat Suomen verotuksen huippuosaajat, jotka seuraavat alan kehitystä aitiopaikoiltaan herkeämättä. Nämä huippuammattilaiset ovat mukana vaikuttamassa tulevaisuuden veromuutoksiin tälläkin hetkellä, ja ovat näin ollen parhaita asiantuntijoita kertomaan alalla tapahtuvista muutoksista.

Seminaarissa käsitellään ennakkoperintään ja tulorekisteriin liittyviä, päivän kuumia kysymyksiä, ja yleisöllä on mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia vero- ja palkkakysymyksiä päivän kysymysklinikoissa! Tule siis kuulemaan Elinkeinoelämän keskusliiton sekä Verohallinnon huippuosaajia. Saat kotiin viemisiksi suositun materiaalipaketin, EP2021-kirjan, josta on todellista käytännön apua omaan työhösi vielä pitkään!

Ajankohtainen ja monipuolinen ohjelma

Olemme koonneet päivän ohjelman tiiviiksi paketiksi, jossa kerrotaan kaikki olennaisimmat uudistukset ja muutokset liittyen ennakkoperintään, tulorekisteriin ja palkkaverotukseen. Päivän aikana käsitellään muun muassa:

  • Verolainsäädännön muutokset (lakimuutokset & veroperusteet)
  • Ennakkoperintä 2021 (muutokset Verohallinnon sähköisiin palveluihin, luontoisedut & kustannusten korvaukset)
  • Palkkahallinnon osuus: Kun työ vähenee (lomautus- ja irtisanomistilanteita palkkojen, korvausten, lomaetuuksien ja sosiaalivakuutusmaksujen osalta)
  • Ajankohtaista tulorekisteristä (2021 alusta voimaan tulevat muutokset, ilmoittamisen uudet ja muuttuneet ohjeet & kompastuskohdat)
  • Ennakkoperinnän ja palkkaverotuksen erityiskysymyksiä (aiheina mm. etätyö, lomautukset sekä kansainväliset tilanteet)
  • Uusinta oikeuskäytäntöä (mm. verohallinnon uusimmat ennakkoratkaisut)

Päivän tarkempi ohjelma tästä

Kiertuepäivät ja -paikkakunnat:

ti   24.11.    Imatra, Imatran kulttuuritalo Virta
ke  25.11.   Lahti, Sibeliustalo & Livestream Lahti
pe  27.11.   Vaasa, Scandic Waskia

ti     1.12.    Kuopio, Scandic Kuopio
ke   2.12.    Jyväskylä, Original Sokos Hotel Alexandra & Livestream Jyväskylä
pe   4.12.    Oulu, Scandic Oulu City

ma  7.12.    Helsinki I, Helsingin messukeskus & Livestream Helsinki I
pe  11.12.   Turku, Turun Messukeskus & Livestream  Turku

ti    15.12.   Tampere, Tampere-talo & Livestream Tampere
ke  16.12.   Pori, Scandic Pori
pe  18.12.   Helsinki II, Helsingin messukeskus & Livestream Helsinki II

Ilmoittautuminen ja seminaariohjelma on julkaistu!


Monia varmasti mietityttää, miten koronatilanne vaikuttaa syksyllä järjestettäviin koulutuksiin, sekä talven Ennakkoperintäkiertueeseen, ja uskaltaako niihin ilmoittautua.

Elämme tällä hetkellä poikkeuksellisia aikoja, eikä kukaan meistä pysty tarkalleen sanomaan, minkälaiset vaikutukset koronalla tulee olemaan mm. loppuvuoden matkustussuosituksiin tai tilaisuuksien osallistujamääräsuosituksiin.

-Uskomme tulevaan on vahva, ja olemmekin EK-Tiedossa tehneet päätöksen järjestää Ennakkoperintäpäivät tavalla tai toisella, tänäkin vuonna!

Ensisijaisesti pyrimme järjestämään seinaarin aikaisempien vuosien tapaan eri kaupungeissa vieraillen ja asiakkaitamme kasvotusten tavaten – turvallisuudesta tinkimättä.

-Samaan aikaan taustalla varaudumme syksyn mahdolliseen poikkeustilaan, jotta pystymme reagoimaan muuttuneeseen tilanteeseen erittäin nopeasti.

Aikaisempina vuosina olemme voineet tarjota perinteisen kaupunkikiertueen rinnalla myös huippusuosittuja, suoria verkkolähetyksiä eli live-stream -lähetyksiä. Mikäli  poikkeusjärjestelyt tänä vuonna estävät meitä matkustamasta tai järjestämästä isoja fyysisiä tilaisuuksia, voimme viime kädessä hyödyntää teknologiaa järjestämällä useampia livelähetyksiä – poikkeukselliset ajat luovat poikkeuksellisia tapahtumajärjestelyjä!

Tällä hetkellä kuitenkin uskomme, että tapaamiset kanssanne kasvotusten on syksyllä mahdollista, kunhan pidämme huolen turvaväleistä, tarvittavasta käsihygieniasta sekä muista turvallisuustoimenpiteistä tartuntariskin minimoimiseksi.

Me EK-Tiedossa seuraamme koronatilannetta tarkoin, ja pidämme omasta, sekä asiakkaidemme turvallisuudesta ja terveydestä huolta tänä vaativanakin aikana. Mikäli poikkeusjärjestelyihin on myöhemmin tarvetta, tiedotamme niistä hyvissä ajoin.

-Voit siis luottavaisin mielin ilmoittautua mukaan Ennakkoperintä 2021 -päiville!

Vastaa turvallisuustoimenpiteitä koskevaan kyselyyn ja voita ilmainen osallistuminen Ennakkoperintä 2021 -seminaariin.