Koronan yrityksille aiheuttama ahdinko on syvä ja kriisi koskettaa kaiken kokoisia yrityksiä ympäri Suomen. Mitä keinoja työnantajalla on reagoida työn vähentymiseen?

Tällä aamupäivän kurssilla käydään läpi tuotannolliset ja taloudelliset irtisanomisperusteet ja lomauttaminen sekä niihin liittyvät keskeiset velvollisuudet, kuten työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus.

Lisäksi selostetaan perusteellisesti työvoiman vähentämiseen liittyvät menettelytavat, ennen kaikkea yt-neuvottelujen käyminen. Erityistä huomiota kiinnitetään käytännön näkökohtiin ja viimeaikaiseen oikeuskäytäntöön.

Saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Millä perusteella työnantaja saa lomauttaa ja miten lomautukset voidaan toteuttaa?
  • Milloin työsuhde voidaan irtisanoa taloudellisella ja tuotannollisella perusteella?
  • Millainen velvollisuus työnantajalla on sijoittaa työntekijä uuteen työhön ja ottaa irtisanottu työntekijä takaisin työhön?
  • Miten käydään työvoiman vähentämistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut?

Päivän tarkempi aikataulu tästä.

Webinaarissa luennoitsijana toimii työoikeuteen erikoistunut lakimies ja työlainsäädännön asiantuntija Mika Kärkkäinen, asianajaja | Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus lähettää mieltä askarruttavat kysymyksesi luennoitsijalle etukäteen, ja saat vastauksen niihin koulutuksen aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä nimeä tai yritystä mainita kysymyksen yhteydessä.

Lähetä kysymyksesi kouluttajille viimeistään 27.8.2020 tästä.

 

Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosittelemme Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö koulutuksen ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan webinaariin, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

 

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!