Sairausajan lisävapaapäiviä koskeva vuosilomalain muutos tuli voimaan 1.4.2019. Uusia säännöksiä sovelletaan ensimmäisen kerran täysimääräisesti lomakaudella 2020. 

Koulutuksessa keskitymme 1.4.2019 voimaan tulleisiin vuosilomalain muutoksiin ja niiden vaikutuksesta lomapalkan laskentaan. Käytännönläheisten case-tapauksien ja laskuesimerkkien kautta esittelemme erilaisia palkanmaksutilanteita, joita uusi lainsäädäntö voi tuoda tullessaan.

Jatkossa työntekijä voi saada lisävapaapäiviä, jos hän ei ole ansainnut sairausajalta vuosilomaa ansaintasäännösten perusteella vähintään 24 lomapäivää. Lisävapaapäiviä saadaan työsuhteen kestoajalta kalenteripäivien suhteessa. Lisävapaata voi kuitenkin saada enintään 12 kuukaudelta, jos sairaus jatkuu yhdenjaksoisena.

Työntekijällä on oikeus saada lisävapaapäiviltä säännönmukaista tai keskimääräistä palkkaansa vastaava korvaus. Korvaus on uusi palkkaperuste, johon ei sovelleta vuosilomapalkan laskentasääntöjä.

  • Milloin ja miten vuosilomapäivät ja lisävapaapäivät on annettava?
  • Siirtyvätkö lisävapaapäivät, jos työntekijä on sairaana niiden aikana?
  • Miten siirretyt loma- ja lisävapaapäivät annetaan?

Päivän aikataulu tästä.

Koulutuksessa luennoitsijana toimii palkkahalllinnon erityisasiantuntija Antti Kondelin.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus lähettää mieltä askarruttavat kysymyksesi luennoitsijalle etukäteen. Luennoitsija vastaa niihin kurssin aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä nimeä tai yritystä mainita kysymyksen yhteydessä.

Lähetä kysymyksesi kouluttajalle 27.4.2020 klo 14.00 mennessä tästä.

 

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!