Koulutuksessa käydään läpi, mitä EU:n henkilötietoasetus merkitsee työnantajan näkökulmasta ja mitä suomalaisia säännöksiä työnantajan on tunnettava asetuksen ohella.

Asetus on tuonut työnantajille muun muassa uuden osoitusvelvollisuuden, mikä tarkoittaa sitä, että työnantajan pitää tarvittaessa pystyä osoittamaan noudattavansa asetusta. Työnantajan on myös tiedotettava työntekijöilleen yksityiskohtaisesti siitä, mitä tietoja työpaikalla käsitellään ja miten niitä käsitellään.

Kevään koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustilanne on herättänyt monia tietosuojakysymyksiä liittyen koronatietojen käsittelyyn työpaikoilla: Voiko työnantaja saada tiedon työterveyslääkäriltä, jos työntekijällä on todettu koronavirustartunta? Missä laajuudessa työnantaja saa kertoa tartunnasta työpaikalla? Saako työnantaja nimetä sairastuneet henkilöt varoittaakseen muita työyhteisön jäseniä mahdollisesta tartuntariskistä?

Koulutuksessa käydään läpi kaikki työnantajan kannalta tärkeät asetuksen ja lainsäädännön vaatimukset. Aihealueita ovat muun muassa:

  • Mitä tietoja työnhakijoista ja työntekijöistä saa kerätä
  • Miten työnantaja voi perustella tietojen keruuta
  • Terveydentilatietojen ja muiden arkaluonteisten tietojen käsittely
  • Työsuhdetietojen säilyttäminen ja hävittäminen
  • Miten henkilötietojen käsittelystä pitää tiedottaa työntekijöille
  • Miten toimitaan, kun on tapahtunut tietoturvaloukkaus
  • Työntekijän oikeus saada tietoa omista tiedoistaan sekä muut työntekijän oikeudet
  • Osoitusvelvollisuus ja sen dokumentointi
  • Yhteistyö viranomaisten kanssa
  • Mitä asetuksen rikkomisesta voi seurata

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja aikataulu tästä

Koulutuksessa saat vastaukset kaikkiin yleisimpiin koronaan liittyviin tietosuojakysymyksiin.

Kouluttajana toimii alan huippuasiantuntija: lainopillinen asiamies Mikko Nyyssölä, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta. Hän on selkeäsanainen ja kokenut luennoitsija, joka osaa selittää asiat kansankielellä ja vieläpä mielenkiintoisesti ja yleisön huomioiden.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Onko mielessäsi askarruttava kysymys aiheeseen liittyen? Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen ja saat vastauksen luennon aikana.
Lähetä kysymyksesi 5.6. mennessä tästä.


Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!
Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paika päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!