Koulutuksessa käydään läpi, mitä EU:n henkilötietoasetus merkitsee työnantajan näkökulmasta ja mitä suomalaisia säännöksiä työnantajan on tunnettava asetuksen ohella. Asetus on tuonut työnantajille muun muassa uuden osoitusvelvollisuuden, mikä tarkoittaa sitä, että työnantajan pitää tarvittaessa pystyä osoittamaan noudattavansa asetusta. Työnantajan on myös tiedotettava työntekijöilleen yksityiskohtaisesti siitä, mitä tietoja työpaikalla käsitellään ja miten niitä käsitellään.

Koulutuksessa käydään läpi kaikki työnantajan kannalta tärkeät asetuksen ja lainsäädännön vaatimukset. Aihealueita ovat muun muassa:

  • Mitä tietoja työnhakijoista ja työntekijöistä saa kerätä
  • Miten työnantaja voi perustella tietojen keruuta
  • Terveydentilatietojen ja muiden arkaluonteisten tietojen käsittely
  • Työsuhdetietojen säilyttäminen ja hävittäminen
  • Miten henkilötietojen käsittelystä pitää tiedottaa työntekijöille
  • Miten toimitaan, kun on tapahtunut tietoturvaloukkaus
  • Työntekijän oikeus saada tietoa omista tiedoistaan sekä muut työntekijän oikeudet
  • Osoitusvelvollisuus ja sen dokumentointi
  • Yhteistyö viranomaisten kanssa
  • Mitä asetuksen rikkomisesta voi seurata

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja aikataulu tästä

Kouluttajana toimii alan huippuasiantuntija: lainopillinen asiamies Mikko Nyyssölä, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta. Hän on selkeäsanainen ja kokenut luennoitsija, joka osaa selittää asiat kansankielellä ja vieläpä mielenkiintoisesti ja yleisön huomioiden.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Onko mielessäsi askarruttava kysymys aiheeseen liittyen? Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen ja saat vastauksen luennon aikana.
Lähetä kysymyksesi 5.6. mennessä tästä.


Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosittelemme Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan kurssille mistä päin Suomea tahansa!