Koulutus antaa sinulle kokonaiskuvan vuosilomaetuuksista ja niiden määräytymisestä. Päivän aikana perehdytään käytännönläheisesti vuosilomalain soveltamiseen työpaikoilla.

Aamupäiväosiossa käsittelemme erityisesti loman ansaintaa ja loman antamista.
Iltapäivällä perehdymme lomapalkan peruslaskentatapoihin ja erityistilanteisiin, kuten lomapalkan laskemiseen työajan muutostilanteissa.

Koulutuksessa käsitellään myös lomapalkan laskennan erityistilanteita. Koronaepidemia tuo lomakaudella 2021 esille täysin uusia tulkintaongelmia vuosiloman ansainnassa ja vuosilomapalkan laskennassa. Milloin kyse on vuosilomalaissa tarkoitetusta karanteenista? Johtuuko poissaolo pakottavasta perhesyystä tai sairaan lapsen tilapäisestä hoitovapaasta vai onko kyse muusta poissaolosta.  Miten loman ansaintaan vaikuttaa se, johtuuko työnteon keskeytys työnantajan määräyksestä vai työntekijästä johtuvasta syystä.

Erilaisten lomautustilanteiden vaikutus lomapäivien kertymiseen ja lomapalkan laskentaan on otettava huomioon.

Päivän tarkempi ohjelma tästä.

Koulutuksessa luennoitsijoina toimivat lakimies ja toimitusjohtaja Kristiina Riipinen, Työsuhdejuristit Oy, sekä palkkahalllinnon asiantuntija Antti Kondelin.


Ennakkokysymykset 6.4.2021 mennessä
Lähetä kysymyksiä luennoitsijoille etukäteen. Luennoitsijat vastaavat niihin koulutuksen aikana, ja kaikki kysymykset käsitellään luottamuksella; kysyjän nimeä, yritystä tai muita tietoja, jotka voisivat paljastaa kysyjän henkilöllisyyden, ei paljasteta. Lähetä kysymyksesi 6.4.2021 mennessä tästä.

Webinaari

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paika päällä on erikseen webinaarista ja live-chatista vastaava henkilö.
Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Tule mukaan! Webinaariin voit osallistua kätevästi mistä päin Suomea tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-