Koulutuksessa esitellään tärkeimmät asiat arvonlisäverosta käymällä läpi ALV:n yleisiä periaatteita käytännönläheisestä näkökulmasta.

Taustalla olevia arvonlisäverolain säännöksiä käydään läpi painottaen sitä, mitä ne tosiasiassa tarkoittavat.

Kurssilla käydään läpi mm. seuraavaa:

  • Kuka on ALV-velvollinen?
  • ALV-kannat Suomessa: 24 %, 14 % ja 10 % – mitä, missä ja milloin?
  • Mitä myyntejä on säädetty verottomiksi?
  • Pääperiaatteena vähennysoikeus – mistä kuluista voin tehdä ALV-vähennyksen?
  • Miten täytän ALV-ilmoituksen?
  • Kansainvälisen kaupan yleiskatsaus – perusperiaatteet muistettavaksi
  • kansainvälistymisen alkutaipaleella?

Ohjelma pdf-muodossa tästä.

Kouluttaja
Kouluttajana toimii selkeäsanainen ja kokenut luennoitsija, EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola, joka osaa viestittää veroasioistakin pilke silmäkulmassa

Ennakkokysymykset 12.2.2021 mennessä

Voit lähettää kysymyksiä luennoitsijalle etukäteen. Luennoitsija vastaa niihin koulutuksen aikana, ja kaikki kysymykset käsitellään luottamuksella; kysyjän nimeä, yritystä tai muita tietoja, jotka voisivat paljastaa kysyjän henkilöllisyyden tai edustamansa organisaation, ei paljasteta.

Lähetä kysymyksesi 12.2. mennessä tästä.

Webinaarin aikana käytössä on myös live-chat -toiminto.

Tietoa webinaarista

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paika päällä on erikseen webinaarista ja live-chatista vastaava henkilö.
Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen kahden viikon ajan missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Tule mukaan! -Webinaariin voit osallistua kätevästi mistä päin Suomea tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-

 

Kevään 2021 koulutukset järjestetään näillä näkymin hybridinä

Tällä hetkellä valmistaudumme järjestämään kevään koulutukset hybridinä, eli samanaikaisesti paikan päällä sekä webinaarina.

Mikäli myöhemmin viranomaismäärykset ja -suositukset olisivat edelleen tai uudestaan voimassa, siirrämme koulutuksemme kokonaan verkkoon, eli pidämme ne ainoastaan webinaareina.

Ilmoitamme mahdollisista muutoksista kaikille koulutukseen paikan päälle jo ilmoittautuneille, ja teemme tuolloin siirron webinaariin kätevästi asiakkaidemme puolesta. Siirto ei siis tule vaatimaan asiakkailtamme toimenpiteitä, ja osallistuminen on mahdollista peruuttaa vielä 8 päivää ennen koulutuksen alkua peruutusehtojemme mukaisesti.