>> Koulutus on siirretty uuteen ajankohtaan: 1.9.2020 >>

Koronan yrityksille aiheuttama ahdinko syvenee päivä päivältä ja kriisi koskettaa kaiken kokoisia yrityksiä ympäri Suomen. Mitä keinoja työnantajalla on reagoida työn vähentymiseen?

Tällä aamupäivän kurssilla käydään läpi tuotannolliset ja taloudelliset irtisanomisperusteet ja lomauttaminen sekä niihin liittyvät keskeiset velvollisuudet, kuten työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus.

Lisäksi selostetaan perusteellisesti työvoiman vähentämiseen liittyvät menettelytavat, ennen kaikkea yt-neuvottelujen käyminen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Erityistä huomiota kiinnitetään käytännön näkökohtiin ja viimeaikaiseen oikeuskäytäntöön.

Saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Millä perusteella työnantaja saa lomauttaa ja miten lomautukset voidaan toteuttaa?
  • Millainen on koronatilanteen vuoksi noudatettava poikkeusmenettely lomauttamisessa?
  • Milloin työsuhde voidaan irtisanoa taloudellisella ja tuotannollisella perusteella?
  • Millainen velvollisuus työnantajalla on sijoittaa työntekijä uuteen työhön ja ottaa irtisanottu työntekijä takaisin työhön?
  • Miten käydään työvoiman vähentämistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut?

Päivän tarkempi aikataulu tästä.

Webinaarissa luennoitsijana toimii työoikeuteen erikoistunut lakimies ja työlainsäädännön asiantuntija Mika Kärkkäinen, asianajaja | Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus lähettää mieltä askarruttavat kysymyksesi luennoitsijalle etukäteen, ja saat vastauksen niihin koulutuksen aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä nimeä tai yritystä mainita kysymyksen yhteydessä.

Lähetä kysymyksesi kouluttajille viimeistään 14.4.2020 tästä.

 

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin Suomea tahansa!