EU:n työehtodirektiivi toi muutoksia työlainsäädäntöön elokuun 2022 alusta alkaen. Koulutuksessa käsitellään kyseiset muutokset ja samalla käydään läpi vaihtelevia työsopimuksia koskevat erityissäännöt.

Vaihtelevan työajan sopimuksilla viitataan esimerkiksi ns. nollatuntisopimuksiin. Tarkastelussa on esimerkiksi se, milloin työsopimukseen voidaan ottaa vaihtelevan työajan ehto ja mitä velvollisuuksia työnantajalla on käytettäessä vaihtelevan työajan sopimuksia.

Toiseksi koulutuksessa selvitetään kaikkia työsuhteita koskien, mistä asioista ja miten työnantajan täytyy jatkossa antaa työntekijälle selvitys työnteon keskeisistä ehdoista. Työehtodirektiiviin perustuen myös kyseinen työsopimuslain mukainen selvitysvelvollisuus laajeni elokuun alusta.

 Koulutuksessa pohditaan käytännön esimerkkien avulla sitä kysymystä, millaisissa tilanteissa työnantajan on ylipäätään tarkoituksenmukaista sopia vaihtelevan työajan sopimuksesta. Millaisissa tilanteissa vaihtelevan työajan sopimus toimii? Entä milloin esimerkiksi määräaikainen työsopimus voisi kuitenkin olla kenties parempi vaihtoehto?

Koulutuksessa esitellään:

 📌 Vaihtelevan työajan sopimuksia koskeva lainsäädäntö 

📌 Työsopimuslain mukainen velvollisuus antaa selvitys työnteon keskeisistä ehdoista 

📌 Työehtodirektiiviin perustuvat muut muutokset

Koulutuksen tarkempi sisältö tästä.

Kouluttajana toimii Työsuhdejuristit Oy:n lakimies ja varatuomari Laura Häyrinen, joka työkseen hoitaa erikokoisten työnantajien työoikeudellisia konsultaatioita sekä työsuhderiitoja eri oikeusasteissa.

 

🎥 Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-

#koulutus #ektietokurssit #webinaari #työsuhde #työlainsäädäntö #nollatuntisopimukset