Uusi yhteistoimintalaki on ollut voimassa vajaan vuoden. Sinä aikana on muodostunut kuva siitä, mitkä asiat uudessa laissa koetaan erityisen epäselviksi tai hankaliksi.

Osa tällaisista asioista periytyy jo pitkälti vanhan lain ajoilta, kuten monet muutosneuvotteluita koskevat tulkinnat eri tilanteissa. Uusi laki on kuitenkin nostanut esiin myös aivan uudenlaisia kysymyksiä. Monet jatkuvaan vuoropuheluun liittyvät tulkinnat ovat vasta muotoutumassa. Yhä useammassa yrityksessä on alettu pohtia, pitäisikö henkilöstön edustus toteuttaa myös yrityksen hallinnossa, ja miten se pitäisi tehdä. Lain rikkomisen seuraamuksetkin ovat osittain muuttuneet.

Webinaarissa ei ole tarkoituksena selostaa uuden yt-lain sisältöä kattavasti vaan keskittyä nimenomaan niihin edellä mainittuja teemoja koskeviin erityiskysymyksiin, jotka ovat aiheuttaneet eniten epäselvyyttä. Osallistujat voivat myös lähettää etukäteen kysymyksiä itseään askarruttavista laintulkinnoista tai eri tilanteisiin sopivista menettelytavoista.

Koulutuksessa luennoi EK:n lakiasiainjohtaja Markus Äimälä, joka oli mukana yt-lakiesitystä valmistelleessa työryhmässä. Markus on mukaansatempaava esiintyjä, jolla on taito puhua lakiasioista selkeäsanaisesti ja pilke silmäkulmassa.

🔔 Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen!

Koulutuksen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä luennoitsijalle chatin kautta. Voit myös lähettää kysymyksesi etukäteen. Luennoitsija vastaa kaikkiin kysymyksiin webinaarin aikana. Kysymykset käsitellään luottamuksella, eikä kysyjän nimeä tai yritystä mainita. Lähetä kysymyksesi ilmoittautumisesi yhteydessä ilmoittautumislomakkeella, tai jätä kysymyksesi  jälkikäteen vahvistusviestissä saamasi muokkauslinkin kautta.

 

🎥 Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

 

-Asiantuntijat apunasi-

#yt-laki #yhteistoiminta #vuoropuhelu #työnantaja #henkilöstö #hr #henkilöstöhallinto #webinaari  #koulutus #ektietokurssit