Vaihtelevan työajan sopimuksilla viitataan muun muassa ns. nollatuntisopimuksiin tai työsopimuksiin, joissa on sovittu esimerkiksi 10-20 tunnin viikkotyöajasta. Koulutuksessa tarkastellaan, milloin työsopimuksessa voidaan sopia vaihtelevasta työajasta ja mitä velvollisuuksia työnantajalla on käytettäessä vaihtelevan työajan sopimuksia.

Lisäksi koulutuksessa selvitetään kaikkia työsuhteita koskien, mistä asioista ja miten työnantajan täytyy antaa työntekijälle selvitys, eli ns. selvitys työnteon keskeisistä ehdoista. Painopisteenä on etenkin työehtodirektiivin viime vuonna tuomat muutokset työsopimuslakiin.

Koulutuksessa mietitään myös, millaisissa tilanteissa työnantajan on tarkoituksenmukaista sopia vaihtelevan työajan sopimuksista ja milloin esimerkiksi kiinteä työaika tai määräaikainen työsopimus voisi olla tarkoituksenmukaisempi vaihtoehto.

Koulutuksessa esitellään:

 📌 Vaihtelevan työajan sopimuksia koskeva lainsäädäntö ja työehtodirektiivin siihen tuomat muutokset

📌 Työsopimuslain mukainen velvollisuus antaa selvitys työnteon keskeisistä ehdoista 

📌 Työehtodirektiiviin perustuvat muut muutokset

Koulutuksen tarkempi sisältö tästä.

Kouluttajana toimii työoikeuteen erikoistunut Työsuhdejuristit Oy:n toimitusjohtaja ja lakimies Emma Nurmi. Työsuhdejuristit Oy hoitaa erikokoisten työnantajien työoikeudellisia konsultaatioita sekä työsuhderiitoja eri oikeusasteissa.

 

🎥 Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-

#koulutus #ektietokurssit #webinaari #työsuhde #työlainsäädäntö #nollatuntisopimukset #työehtodirektiivi