Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020. Uudessa työaikalaissa rajoitetaan enimmäistyöaikoja ja säädetään lepoajoista. Säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin tulee sekä uusia joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan järjestämiseen on niin ikään tulossa sekä joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan saldo nousee 60 tuntiin, mutta samalla otetaan käyttöön neljän kuukauden seurantajakso.  Työnantaja ja työntekijä saavat jatkossa sopia ns. joustotyöajasta, jossa vähintään puolet työajan sijoittamisesta ja työntekopaikasta on työntekijän päätettävissä.

Työaikapankkia koskevat säännökset lisätään työaikalakiin. Työaikapankkia koskevassa sopimuksessa on sovittava muun muassa siitä, mitä eriä pankkiin voidaan säästää ja miten säästettyä aikaa pidetään vapaana. Työaikapankista voidaan sopia työpaikoilla työnantajan ja henkilöstön kesken.

Työaikalain mukaan maksettavia korvauksia ovat lisä- ja ylityökorvaukset, varallaolokorvaus, sunnuntaityökorvaus ja viikkolepokorvaus. Työaikalaissa on yksiselitteisesti määritelty säännöllinen työaika sekä lisä- ja ylityö. Lisä- ja ylityön laskentaan tulee muutoksia, kun sovelletaan keskimääräistä työaikaa. Myös viikkolepokorvauksen laskentaan on tulossa muutoksia. Ylityökiintiöt poistuvat ja sen tilalle tulee työajan enimmäismäärä.

Katso päivän tarkempi ohjelmasisältö sekä aikataulu tästä.

 

Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosittelemme Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin.
Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.


Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan kurssille mistä päin maailmaa tahansa!