Koulutus järjestetään vain webinaarina!

Työlainsäädäntöön on valmisteltavana ja suunnitteilla useita muutoksia. Mitä uudistuksista on hyvä tietää? Mihin muutokset vaikuttavat ja milloin ne ovat tulossa voimaan?

Hallitusohjelmassa on useita kirjauksia, jotka toteutuessaan johtavat työlainsäädännön muutoksiin. Kerromme iltapäivän aikana missä vaiheessa muutosten valmistelu on ja mitä muutokset voisivat käytännössä tarkoittaa työpaikoilla.

⚖ Aluksi käsittelemme työrauhalainsäädäntöön tulevia muutoksia, paikallisen sopimisen edistämistä koskevaa työryhmän mietintöä, yhteistoimintalakiin tulossa olevia muutoksia sekä muita työlainsäädäntöhankkeita.

⚖ Sen jälkeen käymme läpi EU:n palkka-avoimuusdirektiiviä – mitä muutoksia on odotettavissa, mitä velvoitteita direktiivi on tuomassa työnantajille ja minkälaisia virheellisiä tietoja direktiivin velvoitteista on liikkeellä?

⚖ Päivän päätteeksi käsittelemme tuoreimpia työoikeudellisia oikeustapauksia. Korkeimmasta oikeudesta odotetaan kevään aikana useita työoikeudellisia ratkaisuja. Aiemmin annetuista ratkaisuista esittelemme ainakin työsopimuksen ehtojen muuttamista koskevan korkeimman oikeuden ratkaisun (KKO 2023:76) sekä irtisanomissuojaa ja kohtuullisia mukautuksia koskevan työtuomioistuimen ratkaisun (TT 2023:38).

📝 Koulutuksen tarkempi sisältö tästä

💎 Luennoitsijoina tilaisuudessa toimivat lainsäädäntötyöryhmissä mukana olevat EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntijat: Markus Äimälä (mm. mukana työrauhauudistuksessa), Suvi Lahti-Leeve (mm. paikallisen sopimisen työryhmän jäsen). Katja Miettinen (pöydällään mm. vähimmäispalkkadirektiivi sekä muut EU-asiat) sekä Katja Leppänen (palkka-avoimuutta käsitelleen työryhmän jäsen).

Tule kuulemaan ensikäden tietoa tulevista muutoksista sekä niiden taustoista ja vaikutuksista!

🔔 Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen!

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoille jo etukäteen. He vastaavat kysymyksiin koulutuksen aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksella; kysyjän nimeä, yritystä tai muita tunnistetietoja ei paljasteta. Lähetä kysymyksesi  ilmoittautumisesi yhteydessä ilmoittautumislomakkeella, tai jätä kysymyksesi  jälkikäteen vahvistusviestissä saamasi linkin kautta.

🎥 Hybridi-tilaisuus

Tilaisuus järjestetään hybridinä, jolloin voit osallistua koulutukseen joko paikan päällä tai webinaarin kautta.

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Tule mukaan! -Webinaariin voit osallistua kätevästi mistä tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-