Perhevapaauudistus tuli voimaan 1.8.2022

Eduskunta on hyväksynyt perhevapaauudistusta koskevan lainsäädäntöpaketin joulukuussa 2021. Uusi sääntely tuli voimaan 1.8.2022 ja se toi muutoksia mm. sairausvakuutuslain perhevapaaetuuksiin ja työsopimuslain mukaiseen perhevapaajärjestelmään. Uudistuksen yhteydessä työsopimuslakiin lisättiin mm. uusi EU:n työelämän tasapainodirektiivin edellyttämä omaishoitovapaa, jota työntekijä voi käyttää vakavasti sairaan ja tukea tarvitsevat omaisen hoitoon liittyvissä tilanteissa.

Koulutuksessa käymme läpi:

  • Työsopimuslain uusi perhevapaakokonaisuus
  • Uudistus lisää perhevapaiden käytön joustavuutta ja perheiden valinnanvapautta – Mikä muuttuu?
  • Isyysvapaa poistuu – ei-synnyttäneelle vanhemmalle jatkossa pidempi ja joustavampi vanhempainvapaa
  • Uusi omaishoitovapaa – Kuka voi käyttää ja missä tilanteissa?
  • Keskeiset muutokset sairausvakuutuslain perhevapaaetuuksiin.

Luennoitsijana toimii EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntija Katja Miettinen, joka on toiminut EK:n edustajana Perhevapaauudistuksen työsopimuslakimuutoksia valmistelleessa työryhmässä.

 

💎 Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen!

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijalle jo etukäteen, ja hän vastaa siihen koulutuksen aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksella; kysyjän nimeä, yritystä tai muita tunnistetietoja ei mainita. Lähetä kysymyksesi  ilmoittautumisesi yhteydessä ilmoittautumislomakkeella, tai jätä kysymyksesi  jälkikäteen vahvistusviestissä saamasi linkin kautta.

 

🎥 Webinaari

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan kurssille mistä päin maailmaa tahansa!

 

-Asiantuntijat apunasi-

#koulutus #ektietokurssit #webinaari #työlainsäädäntö #perhevapaauudistus #työelämäntasapainodirektiivi