Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa lähdetään liikkeelle EU-tavarakaupan ALV:n perusteista. Koulutuksessa käydään läpi myös kolmikantakauppatilanteita sekä tilanteita, joissa ketjussa on useampia myyjiä. Lisäksi komission 8.12.2022 antaman ehdotuksen mukaiset muutokset käydään läpi. Lue lisää: Paperilaskutus EU-kaupassa historiaan? >> 

Käymme käytännönläheisesti läpi myös laskumerkintävaatimukset sekä VIES-järjestelmän perusteet.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Yhteisömyynnin ja yhteisöhankinnan käsitteet
  • Verottomuuden edellytykset
  • Kolmikantakauppa ja ketjumyynnit
  • Tavaran myynti asennettuna
  • Raportointi ALV- ja ESL-ilmoituksella
  • Laskumerkinnät
  • 1.1.2020 voimaan tulleet Quick fixes-muutokset – Tehdyt nopean tähtäimen parannukset ja käytännön kokemuksia
  • Komission 12/2022 antama ehdotus VAT in the Digital Age ja sen vaikutukset raportointiin

Tilaisuuden ohjelma tästä.

Kouluttajana kaikissa trilogian osissa toimii alan huippuasiantuntija ja komission asiantuntijatyöryhmän VAT Expert Group:n edustaja Suomesta, joka on aitiopaikalla vaikuttamassa EU:n verolainsäädäntöön: EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola.

🔔 Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen!

Koulutuksen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä luennoitsijalle chatin kautta. Voit myös lähettää kysymyksesi etukäteen. Luennoitsija vastaa kaikkiin kysymyksiin webinaarin aikana. Kysymykset käsitellään luottamuksella, eikä kysyjän nimeä tai yritystä mainita. Lähetä kysymyksesi ilmoittautumisesi yhteydessä ilmoittautumislomakkeella, tai jätä kysymyksesi  jälkikäteen vahvistusviestissä saamasi muokkauslinkin kautta.

Trilogian osat I-III täydentävät toisiaan

Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotus on aiheena erittäin laaja, ja siitä syystä olemme jakaneet alueen kolmeksi erilliseksi, puolen päivän mittaiseksi koulutukseksi. Osat eivät ole toisistaan riippuvaisia, vaan jokainen osa on oma kokonaisuutensa. Yhdessä ne muodostavat kuitenkin erittäin kattavan alv-tietopaketin! Tutustu trilogian muihin osiin:

 

🎥 Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-
#alv #arvonlisävero #alv2023 #koulutus #webinaari #ektietokurssit #eu #taloushallinto

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii! Tallenne on katsottavissa 30 vrk:n ajan tilaisuuden päättymisestä.