Koulutus peruutettu.

Työnantaja, miten hyvin tunnet tasa-arvolain, ja millainen on työnantajan velvollisuus puuttua häirintään? Mitä puolestaan tarkoitetaan työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla? Milloin on oikein asettaa työnhakijoita tai työntekijöitä eri asemaan?

Syrjintää voi esiintyä eri muodoissa työtovereiden, työnantajien tai asiakkaiden taholta. Työsyrjinnän poistamista varten on laadittu useita lakeja, jotka sisältävät monenlaisia velvoitteita työnantajille eli käytännössä esimiehille ja henkilöstöjohdolle.

Syrjintä ei saisi olla kenenkään työllistymisen tai työssä onnistumisen esteenä

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) aloitti syksyllä 2018 valtakunnallisen työsyrjintää vastustavan Työ ei syrji -asennekampanjan. Kampanja jatkuu edelleen. Kampanjan tavoitteena on asennemuutoksen johdolla tehdä syrjimättömyydestä itsestäänselvyys päivittäiseen työelämään, sekä haastaa yrityksiä ja yhteiskuntaa luomaan yhdenvertaista ja tasa-arvoista työkulttuuria Suomessa.

Nyt EK-Tieto järjestää Työ ei syrji -koulutuksen, jossa käydään kattavasti läpi työsyrjintää koskevat lait.

Aamupäivän kestävän koulutuspäivän aikana selviää:

  • Mitä eroa on yhdenvertaisuudella, tasa-arvolla ja työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla?
  • Mitä velvollisuuksia yhdenvertaisuuslaki ja toisaalta tasa-arvolaki asettaa työnantajalle ja esimiehille?
  • Miten yhdenvertaisuussuunnitelma ja tasa-arvosuunnitelma laaditaan oikein?
  • Millä perusteilla työnhakijaa tai työntekijää ei saa asettaa eri asemaan toisen kanssa (kielletyt syrjintäperusteet)?
  • Missä tilanteissa työnhakija tai työntekijä voidaan kuitenkin asettaa eri asemaan toisen kanssa (erilaisen kohtelun oikeuttamisperusteet)?
  • Tuleeko työnantajan tehdä mukautuksia työolosuhteisiin esimerkiksi työntekijän sukupuolen, uskonnon, vammaisuuden tai iän vuoksi?
  • Mitä seuraa ja kuka vastaa, jos syrjinnän ja häirinnän kieltoja rikotaan?

Kouluttajana toimii yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden erityisosaaja, työmarkkinajuristi Katja Leppänen Elinkeinoelämän keskusliitosta.
Katja vetää EK:n Työ ei syrji -kampanjaa.

Päivän ohjelma tästä.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus lähettää mieltä askarruttavat kysymyksesi luennoitsijalle etukäteen. Luennoitsija vastaa niihin kurssin aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä nimeä tai yritystä mainita kysymyksen yhteydessä.

Lähetä kysymyksesi kouluttajalle viimeistään 25.3.2020 tästä.

 

Osallistuminen webinaarin kautta on helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Mikkisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi järjestäjän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi lähetämme webinaaritallenteen kahdeksi viikoksi käyttöön kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

 

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosittelemme Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.