Vaihtelevaa työaikaa tekevän työntekijän lomapalkan laskentaan liittyy erityiskysymyksiä ja voi toisinaan olla haastavaa.

Osa-aikatyötä voidaan järjestää eri tavoin. Palkanlaskennassa tuleekin ensimmäiseksi selvittää, kuuluuko työntekijä 14 vuorokauden, 35 tunnin vai vapaan ansaintasääntöön. Sen jälkeen päästään laskemaan tarkemmin vuosilomapalkkaa.

Tässä koulutuksessa keskitymme nimenomaan vaihtelevan työajan vuosilomapalkanlaskentaan. Vaihteleva työaika on yksi osa-aikatyön toteuttamismalli. Vaihtelevaan työaikaan liittyy kuitenkin omaa lainsäädäntöä ja vuosilomapalkanlaskennassa usein ansaintasääntö pystytään selvittämään vasta jälkikäteen.

Palkanlaskennassa voikin tulla eteen kinkkisiä tilanteita, kuten esimerkiksi sellainen, jossa vaihtelevassa työajassa ansaintasääntö voi määräytyä vasta lomanmääräytymisvuoden lopussa. Ansaintasääntökin voi vaihdella, kun työaika lomanmääräytymisvuonna vaihtelee. Entäpä kuukausipalkkainen työntekijä, joka siirtyy lomanmääräytymisvuoden aikana ennen vuosilomaansa osa-aikaiseksi – miten silloin vuosilomapalkka lasketaan?

Tässä tiiviissä koulutuksessa:

  • saat eväät vaihtelevan työajan vuosilomapalkan laskentaan
  • tunnistat oikean ansaintasäännön
  • tiedät miten toimia muutostilanteissa

Koulutuksen aikataulu tästä.

Kouluttajana toimii johtava asiantuntija Jaana Neuvonen, Kemianteollisuus ry. Jaanalla on monipuolista HR-kokemusta sekä käytännönläheinen ote kouluttamiseen.

💎 Tule mukaan syventämään osaamistasi vaihtelevan työajan vuosilomapalkasta ja parantamaan palkanlaskennan ammattitaitoasi!

🎥 Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä. Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!

-Asiantuntijat apunasi-

#koulutus #ektietokurssit #webinaari #vuosiloma #vuosilomapalkka #vaihtelevatyöaika #osa-aikatyö