Vuosiloman ansainnassa on määriteltävä työssäolon veroinen aika karanteenin ajalta: Milloin kyse on vuosilomalaissa tarkoitetusta karanteenista? Rajanveto-ongelmia on myös siinä, johtuuko poissaolo pakottavasta perhesyystä tai sairaan lapsen tilapäisestä hoitovapaasta, vai onko kyse muusta poissaolosta. Miten loman ansaintaan vaikuttaa se, johtuuko poissaolo työnantajasta johtuvasta syystä vai työntekijästä johtuvasta syystä?

Erilaisten lomautustilanteiden vaikutus vuosiloman ansaintaan on määriteltävä. Lomautusten vaikutus lomapalkan laskentaan on selvitettävä.

Koulutuksessa käsitellään myös lomapalkan laskennan erityistilanteita. Koronaepidemia vaikuttaa ainakin prosenttiperusteisen lomapalkan laskentaan. Myös lomautuksesta seuraa erityistilanteita lomapalkan laskennassa. Lomapalkan laskemisessa on useita muitakin tulkinnanvaraisia tilanteita, joihin ei ole oikeuskäytäntöä.

  • Milloin vuosiloma ja lisävapaapäivät on annettava?
  • Kuinka loman ja lisävapaiden ajankohdasta voidaan sopia?
  • Voiko työnantaja siirtää vuosiloman ajankohtaa?

Etätyö on yleistynyt erityisesti koronaepidemian seurauksena:

  • Miten työajasta sovitaan ja miten työaikaa on seurattava?
  • Miten lomaetuudet kertyvät etätyössä?
  • Vaikuttaako etätyö loman ajankohtaan tai oikeuteen siirtää lomaa?

Päivän tarkempi ohjelma tästä.

Koulutuksessa luennoitsijana toimii palkkahallinnon asiantuntija Antti Kondelin.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Onko mielessäsi askarruttava kysymys aiheeseen liittyen? Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen ilmoittautumislomakkeella ja saat vastauksen luennon aikana.
Webinaarin aikana kysymyksiä voi esittää live-chatin kautta.

 

Tule kuulemaan, mitä kaikkien vuosilomalain soveltamisen kanssa tekemisissä olevien olisi hyvä tietää ja huomioida lomakaudella 2021.