Ennakkoperintä 2022 -päivät | Q & A

Olemme koonneet tälle sivulle tietoja Ennakkoperintä 2022 -kiertueeseemme liittyen korona-aikana.

Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan EP-päiviin liittyvään kysymykseesi, lähetä meille sähköpostia: koulutus@ek.fi.
Päivitämme sivua sitä mukaan kun lisää kysymyksiä ilmenee.

1Q: Onko teillä käytössä koronapassi Ennakkoperintäpäivillä?
A: Tällä hetkellä koronapassi on käytössä tilaisuuksissamme Helsingissä 8.12. sekä 20.12. ja Tampereella 16.12.
Lisätietoja: Aluehallintoviraston tiedote 2.12.2021 | Tampere-talo -info

Otamme koronapassin käyttöön eri paikkakunnilla vain silloin, mikäli viranomaismääräykset ja -koronarajoitukset sitä vaativat. Kokoontumisrajoitus kertoo, kuinka monta ihmistä johonkin tilaisuuteen saa osallistua. Mikäli siis tilaisuuksiimme osallistu enemmän asiakkaita kuin kokoontumisrajoitukset sallivat, tuolloin otamme koronapassin käyttöömme, jotta voimme terveysturvallisesti tarjota seminaarimme seminaaripaikoissa paikan päällä kaikille halukkaille.

Huomioithan, että kaikilla paikkakunnilla on vahva maskisuositus. Lisäksi kaikilla paikkakunnilla huomioimme turvavälit.

2Q: Miten saan koronapassin?
A: Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa ladattua Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Todistuksessa tulee olla merkinnät kahdesta koronarokotuksesta tai todistus negatiivisesta koronatestituloksesta (max. 72 h vanha) tai todistus sairastetusta koronavirustaudista (max. 6 kk vanha). Täältä löydät tarkat ohjeet koronapassiin liittyen.

3Q: Olen ilmoittautunut EP-päiville paikan päälle. Mietin kuitenkin, jos vaihtaisinkin livestreamiin. Miten myöhään voin vielä vaihtaa paikan päältä livestreamiin, ja tuleeko siitä minulle kuluja? 
A: Etenkin tässä koronatilanteessa olemme erittäin joustavia ja haluamme ennen kaikkea turvallisen kiertueen sekä parasta asiakkaillemme. Ilman muuta voit vaihtaa paikan päältä Livestreamiin vielä viime tingassakin! Toivomme tietysti, että kaikki päätökset tehtäisiin mahdollisimman ajoissa, jotta vältymme viimehetken muutoksilta tiukkojen aikataulujen puitteissa, mutta ymmärrämme myös, että päätöksentekoa on vaikea vielä tehdä, ja halutaan katsoa tilannetta vielä loppumetreille asti.

Mikäli siis olet ilmoittautunut paikan päälle, mutta nyt tai lähempänä tilaisuutta haluat vaihtaa osallistumisesi verkkoon, voit valita itsellesi parhaiten sopivan Livestream-lähetyksen, johon haluat osallistua. Voit peruuttaa olemassa olevan varauksesi kuluitta peruutusehtojemme mukaisesti vielä 8 päivää ennen tilaisuuden alkua, ja ilmoittautua haluamaasi toiseen tilaisuuteen normaaliin tapaan nettisivujemme kautta. Peruutus tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi tai perumaan osallistumisesi. Mikäli haluat meidän tekevän siirron puolestasi, sekin käy täyttämällä tämä lomake: siirtopyyntökaavake. Siirto on kuluton peruutusehtojemme puitteissa.

Mikäli siirto paikan päältä tapahtuisi meidän toimestamme, eli joudumme perumaan paikan päällä järjestettävän tilaisuuden esimerkiksi matkustusrajoitusten tähden, tulemme ilmoittamaan siitä hyvissä ajoin kaikille paikan päälle kyseiseen tilaisuuteen ilmoittautuneille ja tiedustelemaan halukkuutta osallistua johonkin Livestream-tilaisuuksista. Tällöin teemme siirron asiakkaidemme puolesta, ja pyydämme kirjan postitusosoitteen erikseen sekä lähetämme uuden varausvahvistuksen sähköpostitse. Mikäli asiakas ei tässä tilanteessa haluaisikaan siirtyä paikan päältä livestreamiin, peruutus on luonnollisestikin kuluton, koska siirto olisi lähtenyt meidän toimestamme.

4Q: Luin, että siirrätte tarvittaessa asiakkaan helposti paikan päältä livestreamin ääreen, mikäli paikan päällä järjestettäviä tilaisuuksia peruuntuisi. Itse ilmoittauduin livestreamiin, mutta huomaan, että paikan päällä otatte huomioon turvavälit sekä kokoontumisrajoitukset ja kiertue toteutuu. Voinko siirtyä vielä livestreamista paikan päälle?
A: Ilman muuta voit! Voit peruuttaa osallistumisesi kuluitta peruutusehtojemme mukaisesti vielä 8 päivää ennen tilaisuuden alkua, ja ilmoittautua haluamaasi toiseen tilaisuuteen normaaliin tapaan nettisivujemme kautta. Peruutus tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi tai perumaan osallistumisesi. Mikäli haluat meidän tekevän siirron puolestasi, sekin käy täyttämällä tämä lomake: siirtopyyntökaavake.

5Q: En ole vielä uskaltanut ilmoittautua mukaan, koska korona-tilanne muuttuu jatkuvasti. Uskallanko lainkaan? -Voiko kiertue vielä peruuntua kokonaan?
A: Ilmoittaudu vain rohkeasti mukaan! Mikäli ilmoittaudut paikan päälle, ja myöhemmin haluat siirtyä livestreamin pariin (lue edellinen kysymys-vastaus -osio), teemme sen helposti ja kuluitta. Mikäli koronatilanne estäisi kokonaan matkustuksen, emmekä me asiantuntijatkaan pääsisi paikan päälle järjestämään tilaisuutta, meillä on edelleen tarjota muita paikkakuntia sekä 7 livestream-lähetystä, johon voimme sinut siirtää kuluitta. Matkustusrajoitusten astuessa voimaan me lähettäisimme Livestream-lähetykset Elinkeinoelämän keskusliitosta Helsingistä.

Näin ollen, tapahtuipa mitä tahansa, me tuomme Ennakkoperintäpäivät sinun luoksesi aivan varmasti, tavalla tai toisella, paikan päällä kiertueella tai sitten verkon kautta (livestream).

Mikäli olet jo ilmoittautunut johonkin Ennakkoperintäpäivät-tilaisuuksistamme, mutta haluat siirtää varauksesi toiseen (paikan päälle tai livestreamiin), voit peruuttaa osallistumisesi kuluitta peruutusehtojemme mukaisesti vielä 8 päivää ennen tilaisuuden alkua, ja ilmoittautua haluamaasi toiseen tilaisuuteen normaaliin tapaan nettisivujemme kautta. Peruutus tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi tai perumaan osallistumisesi.
Mikäli haluat meidän tekevän siirron puolestasi, sekin käy täyttämällä tämä lomake: siirtopyyntökaavake.

6Q: Saavatko Livestreamiläiset -eli ne, jotka osallistuvat seminaariin verkon kautta- myös EP2022-kirjan (koulutusmateriaalin) itselleen?
A: Kyllä! Kirjan saavat kaikki EP-päiville osallistuvat. Kun ilmoittaudut livestreamiin, sinulta pyydetään ilmoittautumiskaavakkeella tiedot siitä haluatko kirjan, ja jos haluat, mihin haluat sen postitettavan. Suosittelemme, että pyydät kirjan siihen osoitteeseen, jossa aiot seurata seminaaria (kotona, mökillä, toimistolla…). Näin saat kirjan varmasti itsellesi ajoissa.

7Q: Jos minut siirretään (omasta tahdostani tai EK-Tiedon toimesta) paikan päältä livestreamin ääreen, saanko silti EP2022-kirjan itselleni?
A: Kyllä! Mikäli siirto tapahtuu noin viikkoa ennen kuin livestream-tilaisuus alkaa, ehdit saamaan kirjan itsellesi postitse. Mikäli siirto tapahtuu alle viikko ennen livestream-tilaisuuden alkamista, tuolloin emme voi taata, että kirja ehtisi perille ajoissa, mutta saat sen itsellesi postitse varmasti tilaisuuden jälkeen.

Voit peruuttaa olemassa olevan varauksesi kuluitta peruutusehtojemme mukaisesti vielä 8 päivää ennen tilaisuuden alkua, ja ilmoittautua haluamaasi toiseen tilaisuuteen normaaliin tapaan nettisivujemme kautta. Peruutus tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi tai perumaan osallistumisesi. Mikäli haluat meidän tekevän siirron puolestasi, sekin käy täyttämällä tämä lomake: siirtopyyntökaavake.

8Q: Olen ilmoittautunut mukaan Ennakkoperintäpäiville, mutta joudun perumaan sen. Miten toimin, ja voinko perua kuluitta?
A: Voit peruuttaa osallistumisesi kuluitta peruutusehtojemme mukaisesti vielä 8 päivää ennen tilaisuuden alkua. Peruutus tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi tai perumaan osallistumisesi.

9Q: En pääse Ennakkoperintäpäiville, mutta kollegani voisi osallistua puolestani. Onnistuisiko tämä?
A: Kyllä! Voit vaihtaa osallistujan omasta organisaatiostasi vielä edellisenä päivänä. Muutos tapahtuu saamasi varausvahvistuksen kautta: Varauksesta on lähtenyt sinulle sähköpostitse varausvahvistus, jossa ovat varaukseesi syöttämäsi tiedot. Tietojen/sähköpostin lopussa on painike ”Muokkaa ilmoittautumistietoja”. Siitä pääset muokkaamaan tietojasi, vaihtamaan osallistujan toiseen tai perumaan osallistumisesi kokonaan (huomioiden peruutusehdot). Laskutustietoja et pysty muokkaamaan enää tässä vaiheessa, mutta voit lähettää meille sähköpostia (koulutus@ek.fi) laskutustietojen muutoksesta, ja me voimme päivittää ne puolestasi.

Huomioithan, että kovin lähellä paikan päällä järjestettävää tilaisuuden alkua emme mahdollisesti voi enää vaikuttaa erityisruokavalioihin. Näin ollen, mikäli tilallasi seminaariin osallistuu kollegasi, joka ilmoitetaan viikko tai alle viikko ennen tilaisuuden alkua seminaariin, saattaa olla, ettei erityisruokavalioita voida enää huomioida tapahtumapaikan tarjoiluissa. Pyrimme toki tekemään kaikkemme, että mahdolliset erityisruokavaliot huomioitaisiin.

10Q: Olen hukannut varausvahvistuksen, jonka sain sähköpostitse ilmoittauduttuani Ennakkoperintäpäiville. Haluaisin muokata tietojani / perua /vaihtaa osallistujan, mutta en nyt pysty. Mitä teen?
A: Ei hätää! Pyydä meiltä sähköpostitse (koulutus@ek.fi) tilausvahvistuksesi uudestaan, niin lähetämme sen sinulle. Voimme toki tehdä haluamasi muutokset varauksellesi myös puolestasi, mutta suosittelemme, että voit tehdä ne itse, sillä EP-ruuhkan takia emme ehkä voi palvella sinua aivan niin nopeasti kuin haluaisimme.

11Q: En ole saanut rekisteröinnistä varausvahvistusta…
A: Olethan tarkistanut sähköpostistasi myös roskapostilaatikon? Joskus postimme voivat mennä sinne, valitettavasti. Mikäli varausvahvistus ei löydy edes roskapostista, lähetä meille tarkistuspyyntö (koulutus@ek.fi) niin voimme lähettää sen sinulle uudestaan. Joskus syynä voi olla myös varaukselle virheellisesti syötetty sähköpostiosoite. Tarkistamme sähköpostiosoitteen luonnollisesti samalla, kun lähetämme sinulle uuden vahvistuksen.

12Q: Tuonko oman maskin, vai jaatteko niitä paikan päällä?
A: Oma maski on aina hyvä olla mukana, sillä jo sisään tullessa tapahtumapaikalle se on hyvä olla kasvoilla. Jaamme maskeja myös paikan päällä kaikille halukkaille, joten voit vaihtaa maskin päivän aikana uuteen.

13Q: Miten puhtaudesta on huolehdittu seminaaripaikoilla?
A: Jokainen seminaaripaikka on valikoitu tarkasti, ja yhteistyökumppanimme ovat vastuullisia koronan suhteen. Seminaaripaikat siivotaan ja desinfioidaan korona-tilanteen edellyttämällä tavalla. Seminaaripaikoissa on käsidesit näkyvillä, käsienpesupaikkoja lähellä sekä ryhmäkoot pidetään sopivina tilaan ja tilaisuuteen nähden korona-suositusten ja -ohjeistusten mukaisesti. Ravintolassa ja tarjoilutilanteissa korona-ohjeistukset otetaan huomioon ja siisteydestä pidetään hyvää huolta.

14Q: Ovatko jotkin tilaisuudet vaarassa vielä peruuntua?
A: Tällä hetkellä ei näyttäisi mikään peruuntuvan, ja olemme iloisia voidessamme lähteä kiertueelle! Mikäli tilanne muuttuisi, ja jokin tai jotkin paikan päällä järjestettävistä tilaisuuksistamme peruuntuisivat matkustusrajoitusten vuoksi, ilmoitamme siitä heti henkilökohtaisesti sähköpostitse jokaiselle ko. tilaisuuteen ilmoittautuneelle, sekä tiedotamme asiasta kotisivuillamme EP2022 kiertue ja uutiskirjeitse.

Mikäli paikan päällä järjestettäviä hybridi-tilaisuuksia peruuntuisi (=tilaisuudet, jotka järjestetään sekä paikan päällä että livestream-lähetyksinä), niiden livestream-tilaisuudet lähetettäisiin siinä tilanteessa suorana lähetyksenä Elinkeinoelämän keskusliitosta Helsingistä. Toisin sanoen, mikäli jokin paikan päällä järjestettävä tilaisuus peruuntuisi matkustusrajoitusten vuoksi, valittavissa olisi vielä muiden paikkakuntien tilaisuudet, sekä varmasti toteutuvat 7 eri livestream-lähetystä.

15Q: Jos ilmoittaudun paikan päälle Imatralle, mutta haluaisinkin myöhemmin siirtyä Livestreamin äärelle, pitääkö minun valita tuolloin Imatran Livestream, vai voinko osallistua jonkun muun kaupungin Livestream-lähetykseen?
A: Voit osallistua mihin haluat; Ei ole väliä mistä päin olet, tai mihin olet ilmoittautunut. Voit valita itsellesi juuri sinulle parhaiten sopivan päivän, paikan ja tavan osallistua Ennakkoperintäpäiville!

16Q: Saavatko kaikki (paikan päälle sekä Livestreamiin osallistuvat) EP2021-kirjan itselleen?
A: Kyllä. Paikan päälle osallistuville jaetaan EP-kirja seminaariaamuna seminaaripaikan  ilmoittautumispisteellä. Livestream-tilaisuuksiin osallistuville lähetämme kirjan postitse ennen sitä Livestream-tilaisuutta, johon asiakas on ilmoittautunut osallistuvansa. Toki aivan viime tipassa siirrettäessä (alle viikko livestream-tilaisuuden alkua) paikan päältä Livestream-lähetykseen, emme voi taata kirjan saapumista ajoissa perille, vaan tuolloin kirja saapuu mahdollisesti seminaarin jälkeen. Tämä koskee sekä varaussiirtoja (paikan päältä livestreamin äärelle tai toisin päin), että myös viime hetkillä tehtyjä livestream-varauksia.

17Q: Onko hinta sama paikan päälle osallistuttaessa tai Livestream-tilaisuuteen osallistuttaessa?
A: Ei. Paikanpäälle osallistuttaessa normaali hinta on 505 € ja jäsenhinta on 410 €.
Livestreamiin osallistuttaessa normaali hinta on 485 € ja jäsenhinta on 390 €. Kaikki hinnat sisältävät EP2022-kirjan sekä kirjan postituskulut seminaaripaikalle sekä livestreamin ääreen. Lisäksi paikalle osallistuttaessa hinta sisältää seminaaripäivän ohjelmanmukaiset tarjoilut (aamiainen, aamupäiväkahvi, lounas, iltapäiväkahvi). Livestream-hinta sisältää myös ulkopuolisen livestream-toteuttajan palvelut sekä editoidun livestream-tallenteen.

18Q: Mitä tarkoittaa jäsenhinta, eli mistä tiedän, olemmeko jäsen ja minkä jäsen?
A: Jäsen tarkoittaa Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenyyttä: Tarvittaessa voit selvittää oman organisaatiosi hallinnosta mihin työnantaja- tai toimialaliittoon organisaationne kuuluu. EK:n jäseninä olevat liitot löydät täältä. EK-Tiedon kaikki koulutukset ovat EK:n jäsenille edullisempia.

Mikäli et löydä vastausta organisaationne jäsenyyteen itse, me voimme selvittää sen puolestasi. Kun ilmoittaudut Ennakkoperintäpäiville (tai mihin tahansa muuhun koulutukseemme), voit valita ilmoittautumislomakkeella hinta-kohdassa kohdan ”En ole varma jäsenyydestä. EK-Tieto tarkastaa”.

19Q: Mitkä ovat Ennakkoperintäpäivien kaupunkikohtaiset koronaohjeistukset ja -suositukset, sekä varotoimenpiteet?
A: Löydät tiedot täältä.

❓ Onko mielessäsi vielä jokin kysymys, johon kaipaisit vastausta? Lähetä kysymyksesi meille: koulutus@ek.fi

Tilaa myös uutiskirjeemme, jotta saat tietoja koulutuksistamme ensimmäisten joukossa!


Lämpimästi tervetuloa mukaan Ennakkoperintäpäiville!

-Asiantuntijat apunasi-

Tutustu myös näihin koulutuksiin!

20.11.2024
09:00 – 12:00

Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta

Webinaari

24.10.2024
09:00 – 12:00

Työpaikan poissaolot: Sairauspoissaolot, perhevapaat ja muut poissaolot

Helsinki & Webinaari

21.11.2024
09:00 – 12:00

Työ vähenee – mitä työnantaja voi tehdä?

Helsinki & Webinaari

17.09.2024
09:00 – 16:00

Työsuhdeasioiden tehostartti

Helsinki & Webinaari