(EK:n Työ ei syrji! -kampanjavideo)
Aidosti tasa-arvoisessa Suomessa yhdenvertaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys, eikä syrjintä saisi estää kenenkään työllistymistä tai onnistumista omassa työssään. Syrjimättömyys on meidän kaikkien etu, sillä tarvitsemme töihin jokaisen osaajan.
Syrjimättömyydestä säädetään tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuuslaissa. Miten hyvin sinä tunnet tasa-arvolain, tai tiedätkö mikä on velvollisuutesi työnantanaja puuttua häirintään?
Lakien mukaan työnantajan tulee edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, eikä työnantaja saa syrjiä työntekijöitä tai työnhakijoita. Mitä sitten tarkoitetaan työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla ja milloin sitten on oikein asettaa työnhakijoita tai työntekijöitä eri asemaan?
Epävarmuus suomalaisessa työelämässä on lisääntynyt, ja syrjintää tapahtuu lukuisiin asioihin perustuen; ikä, uskonto, ihonväri, kieli, vamma tai sukupuoli. Työsyrjinnän poistamiseksi tarvitaan ennen kaikkea asennemuutosta, tietoisuuden lisäämistä ja hyvää yhteishenkeä, sillä työsyrjintää voi esiintyä lukuisissa eri muodoissa kollegojen, työnantajien tai asiakkaiden taholta. Työsyrjintään liittyy usein asenteet, sillä työ ei syrji.
Pidämme webinaarin aiheesta Työ ei syrji, 31.3.2020 klo 9-12.
Webinaarin asiantuntijana toimii yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden erityisosaaja, työmarkkinajuristi Katja Leppänen Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK). Katja vetää myös EK:n valtakunnallista Työ ei syrji -asennekampanjaa*
Voit lähettää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä aiheesta luennoitsijalle jo etukäteen (25.3. mennessä), tai esittää kysymyksiä luennoitsijalle webinaarin aikana live-chatin kautta. Lähetä kysymyksesi joko koulutuksen sivujen kautta, tai suoraan tästä linkistä.
*EK aloitti syksyllä 2018 valtakunnallisen työsyrjintää vastustavan Työ ei syrji -asennekampanjan, joka jatkuu edelleen. Kampanjan tavoitteena on asennemuutoksen johdolla tehdä syrjimättömyydestä itsestäänselvyys päivittäiseen työelämään, sekä haastaa yrityksiä ja yhteiskuntaa luomaan yhdenvertaista ja tasa-arvoista työkulttuuria Suomessa.