Syksyn Uutta työoikeudesta -koulutuksessa kuulet työelämää säätelevien lakien uudistuksista ja muutoksista

Yksi EK-Tiedon monista kevään merkeistä on aikaisempina vuosina ollut Uutta työoikeudesta -koulutus, jossa olemme esitelleet viimeisimmät työlainsäädännön muutokset, käyneet läpi uusimpia oikeustapauksia ja kertoneet, mitä uudistuksia on suunnitteilla.

Vaikka elämmekin tällä hetkellä poikkeuksellisia aikoja ja moni asia on seisahtanut, kaikkien poikkeustilaan liittyvien lakimuutoksien ohella taustalla jatkuvat edelleen jo ennen korona-aikaa käynnistetyt lainsäädäntöhankkeiden uudistukset.

Työelämän ja toimintaympäristön jatkuvan muuttumisen vuoksi myös työelämää sääteleviä lakeja on uudistettava! Me täällä EK-Tiedossa seuraamme aitiopaikalta työlainsäädännössä tapahtuvia muutoksia, sillä emoyhtiömme EK pyrkii vaikuttamaan työlainsäädännön sisältöön osallistumalla lainsäädännön valmisteluun ja työelämän kehittämiseen eri työryhmissä ja hallinnollisissa elimissä.

Uutta työoikeudesta -koulutuksessa hyödynnämmekin EK:n vahvaa osaamista; kouluttajinamme ovat lainsäädäntötyöryhmissä mukana olevat EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntijat, joilla on ensikäden tietoa tulevista muutoksista sekä niiden taustoista ja vaikutuksista!

Tavallisesti keväisin järjestettävä Uutta työoikeudesta -koulutustilaisuus on poikkeuksellisesti siirretty pidettäväksi syksyllä, sillä kuluvan kevään ja kesän aikana odotetaan työryhmien esityksiä tulevista työlainsäädäntömuutoksista mm. kilpailukieltosopimuksiin sekä ”nollatuntisopimuksiin” liittyen.

Lisäksi koulutuksessa kerrotaan mitä vaatimuksia syksyllä 2019 hyväksytty uusi ilmoittajan suojaa koskeva EU-direktiivi – ns. whistleblowing-direktiivi, josta on säänneltävä kaikissa EU-jäsenmaissa vuoden 2021 kuluessa – asettaa yrityksille ja työnantajille? Millaista suojaa se antaa työntekijöille?

Lopuksi käydään läpi tuoreinta oikeuskäytäntöä esittelemällä vuoden merkittävimmät oikeustapaukset työlainsäädäntöön liittyen, ja vielä viimeiseksi luodaan katsaus suunnitteilla oleviin ajankohtaisiin työlainsäädäntöhankkeisiin: missä vaiheessa yt-laki- sekä perhevapaauudistukset ovat? Mitä ja millä aikataululla muutoksia niihin on luvassa?

>> Tutustu 1.10. järjestettävään koulutukseen ja ilmoittaudu mukaan!

Tämän ajankohtaisempaa ja asiantuntevampaa koulutusta saat hakea!

 

 

Tutustu myös näihin koulutuksiin!

20.11.2024
09:00 – 12:00

Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta

Webinaari

24.10.2024
09:00 – 12:00

Työpaikan poissaolot: Sairauspoissaolot, perhevapaat ja muut poissaolot

Helsinki & Webinaari

21.11.2024
09:00 – 12:00

Työ vähenee – mitä työnantaja voi tehdä?

Helsinki & Webinaari

17.09.2024
09:00 – 16:00

Työsuhdeasioiden tehostartti

Helsinki & Webinaari