Esittelyssä: Tulevat työlainsäädäntöuudistukset

Suomen uusi hallitus on hallitusohjelmassaan sopinut monesta työlainsäädäntöuudistuksesta, joista ensimmäiset ovat jo lähteneet liikkeelle. Näitä ovat Työrauhauudistus, sekä Paikallinen sopiminen.

Lisäksi on tulossa muita hankkeita, joista suurin osa on tarkoitus laittaa valmisteluun ensi vuoden aikana.

Tulevilla työlainsäädäntöuudistuksilla on vaikutus suomalaisiin yrityksiin ja organisaatioihin. Työnantajien tulee tietää, mitä uudistukset merkitsevät ja miten ne voi ottaa omassa yrityksessä tai organisaatiossa käyttöön, eli mitä ne käytännössä tarkoittavat työnantajille ja työntekijöille.

Me EK-Tiedossakin seuraamme näitä hankkeita tarkasti, ja kun ne edistyvät, järjestämme niistä koulutuksia.

Tulemme tulevaisuudessa myös julkaisemaan lyhyitä videoklippejä erilaisten hankkeiden etenemisestä, ja muista tärkeistä uutisista, mitä hankkeisiin ja hallitustyöhön liittyy.

Mistä tulevissa työlainsäädäntöuudistuksissa on kyse? -Katso alla oleva video

Tällä lyhyellä (4´48) videonauhoitteella Markus Äimälä, Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja sekä EK-Tiedon toimitusjohtaja, avaa näitä hankkeita hieman lisää.

(Katso myös lyhyt video Lainsäädäntöprosessin etenemisestä Suomessa)

Videolla on tekstitys. Mikäli tekstitys ei ole automaattisesti päällä, klikkaa ruudun alareunassa näkyvästä näppäimistö-ikonista.

-Asiantuntijat apunasi-

#työlainsäädäntöhanke #työrauhauudistus #paikallinensopiminen #organisaatiojohto #hr #esimies #päättäjät #ektietokurssit #koulutukset

Tutustu myös näihin koulutuksiin!

13.12.2023
10:00 – 10:55

Sivista: Koulutus yksityisen opetusalan palkanlaskentaa hoitaville tilitoimistoille: Raskaus- ja vanhempainvapaaseen liittyvät tulkinnat -webinaari

Teams-webinaari

16.11.2023
09:00 – 12:00

Arvonlisäverotuksen ajankohtaiskatsaus

Webinaari

12.10.2023
09:00 – 10:30

Vaihtelevan työajan sopimukset & Työehtodirektiivin muutokset -webinaari

Webinaari

25.10.2023
09:00 – 12:00

Osa-aikatyö palkkahallinnossa

Helsinki & Webinaari