KOULUTUS SIIRTYY KEVÄÄSEEN 2021. JULKAISEMME TARKAN AJANKOHDAN KOTISIVUILLAMME MYÖHEMMIN.

Työsyrjinnän poistamista varten on laadittu useita lakeja, jotka sisältävät monenlaisia velvoitteita työnantajille, eli käytännössä esimiehille ja henkilöstöjohdolle.

Miten hyvin teidän yrityksessänne tunnetaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslaki? Millainen on esimerkiksi työnantajan velvollisuus puuttua häirintään? Mitä tarkoitetaan häirinnällä, tasa-arvolla, yhdenvertaisuudella? Entä miten näistä eroaa työntekijöiden tasapuolinen kohtelu?

Lakien mukaan työnantaja ei saa lähtökohtaisesti asettaa työntekijöitä eriarvoiseen asemaan, ja tämän lisäksi työnantajalla on velvollisuus aktiivisesti edistää yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa. Milloin sitten on oikein asettaa työnhakijat tai työntekijät eri asemaan? Mikä on yhdenvertaisuussuunnitelma, ja onko yrityksessänne sellainen?

Koulutuksen aikana käymme läpi mm. seuraavia asioita:

  • Mitä eroa on yhdenvertaisuudella, tasa-arvolla ja työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla?
  • Mitä velvollisuuksia yhdenvertaisuuslaki ja toisaalta tasa-arvolaki asettavat työnantajalle ja esimiehille?
  • Miten yhdenvertaisuussuunnitelma ja tasa-arvosuunnitelma laaditaan oikein?
  • Millä perusteilla työnhakijaa tai työntekijää ei saa asettaa eri asemaan toisen kanssa (kielletyt syrjintäperusteet)?
  • Missä tilanteissa työnhakija tai työntekijä voidaan kuitenkin asettaa eri asemaan toisen kanssa (erilaisen kohtelun oikeuttamisperusteet)?
  • Tuleeko työnantajan tehdä mukautuksia työolosuhteisiin esimerkiksi työntekijän sukupuolen, uskonnon, vammaisuuden tai iän vuoksi?
  • Mitä seuraa ja kuka vastaa, jos syrjinnän ja häirinnän kieltoja rikotaan?

Kouluttajana toimii yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden erityisosaaja, työmarkkinajuristi Katja Leppänen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Päivän ohjelma tästä.

Voit lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen!

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus lähettää mieltä askarruttavat kysymyksesi luennoitsijalle etukäteen. Luennoitsija vastaa niihin kurssin aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä nimeä tai yritystä mainita kysymyksen yhteydessä.

Lähetä kysymyksesi kouluttajalle viimeistään 11.11.2020 mennessä tästä.

 

Osallistuminen webinaarin kautta helppoa ja vaivatonta!

Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin internetyhteyden (suosittelemme selaimeksi Chromea, Edgeä tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Mikrofonisi on vaimennettu koulutuksen ajaksi meidän toimestamme, mutta voit esittää kysymyksiä vaivattomasti live-chatin kautta. Paikan päällä on erikseen aina henkilö, joka vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Lähetämme 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Lisätietoja ja vinkkejä webinaarista löydät tästä.

Eikö webinaarin ajankohta sovi sinulle?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä lähetämme sähköisen koulutusmateriaalin lisäksi webinaaritallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille, jolloin voit katsoa tallenteen missä vain, ja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Säästy matkustamisen vaivalta ja tule mukaan webinaariin mistä päin maailmaa tahansa!